Over Spelen in Stad

Sinds april 2015 is Spelen in Stad online. Een initiatief van Liesbeth Weusten dat gaat over spelen in en om de stad Groningen. Waarom dit initiatief kun je hieronder lezen. Op 5 mei 2020 heb ik besloten om na 5 jaar te stoppen.

Spelen in Stad is een netwerk voor spelen, ontmoeten, en initiatieven van groot tot klein bij speelplekken in of nabij de stad Groningen. Sinds april 2015 is Spelen in Stad online. Ik hoop dat deze nieuwe website zorgt voor veel speelplezier, frisse lucht, ontspanning, ontmoeting!

Ik ben Liesbeth en moeder van 3 kinderen (2010, 2012 en 2016). Samen met hen en mijn vriend woon ik in nu in de Oosterparkwijk in Groningen. Daarvoor woonde ik in de binnenstad van Groningen waar weinig te spelen viel. Als moeder ging ik daarom op zoek naar speeltuinen in de buurt met mijn kinderen. Ik kwam erachter dat er maar weinig online te vinden was. Dit zorgde voor het initiatief Spelen in Stad. Stad staat natuurlijk voor Groningen, maar dat hoef ik Stadjers niet uit te leggen…  

Afgelopen jaren ben ik zelf aan het werk gegaan om speelplekken in kaart te brengen. Ik begon met foto’s maken al fietsend door de stad. Vervolgens onderzocht ik samen met studenten het ontwikkelen van een app. Dit zag ik uiteindelijk naast mijn gewone baan niet zitten om verder te ontwikkelen. Ik deed een oproep in de gemeenteraad om een digitale speelplekken kaart door de gemeente verder te ontwikkelen. Dat is inmiddels gelukt. Ik was nog niet tevreden en besloot mijn eigen website te maken om anderen te inspireren en de nieuwste en mooiste speelplekken beter online zichtbaar te maken. Naast mijn Facebookpagina met ruim 1.000 volgers en andere sociale media.

Ik vind het leuk om activiteiten rondom spelen te organiseren. Ik zoek daarbij vaak de samenwerking met andere mensen. Bijvoorbeeld een schaatsmiddag op de ijsbaan op de Grote Markt, een speel- en beweegactiviteit in de gymzaal bij Kardinge of een picknick bij een leuke speeltuin. In 2019 heb ik samen met twee buurvrouwen ervoor gezorgd dat er in de buurt waar ik woon een speeltuintje kwam.  

Hieronder is meer achtergrond informatie te vinden over Spelen in Stad:

Klik op de link voor meer informatie