Spelen in Stad

Netwerk Burgerinitiatieven Gemeente Groningen neemt ‘Spelen in Stad’ over

Het netwerk ‘Spelen in Stad’ heeft als doel om burgers uit de stad Groningen en omgeving te stimuleren om te spelen. Dit gebeurt door bijvoorbeeld mooie speeltuinen en activiteiten gericht op spelen onder de aandacht te brengen en ervaringen met elkaar te delen. Daarnaast biedt het netwerk ook inspiratie en tips om bijvoorbeeld zelf met buurtgenoten een initiatief te starten voor een nieuwe of vernieuwde speeltuin. 

Het digitale platform is in 2015 gestart door Liesbeth Weusten. In 2020 besloot zij te stoppen. Het was voor haar tijd voor verandering. Het kostte haar veel vrije tijd en energie. Daarnaast werden haar drie kinderen ook ouder en had ze minder behoefte om al haar speelervaringen met iedereen te delen. 

In 2020/2021 bleven mensen via social media het netwerk volgen en kwamen er volgers bij. Liesbeth bleef vragen krijgen over initiatieven bij speeltuinen of tips voor speeltuinenbezoek. Mensen vonden het jammer dat ze stopte. Zij besloot daarom om het netwerk ‘Spelen in Stad’ te behouden en over te dragen aan Burgerinitiatieven Gemeente Groningen (BIG) om het netwerk verder te ontwikkelen vanuit betrokken burgers. Een collectieve beweging vanuit bewoners die samen de aandacht voor spelen sterk kan maken. De belangrijkste kennis blijft behouden en is ruimte voor ontwikkeling door inbreng van meerdere mensen. 

Burgerinitiatieven Gemeente Groningen (BIG) wil een platform zijn voor burgerinitiatieven in de Gemeente Groningen. Het doel van BIG is een krachtenbundeling richting politiek en kennisdeling, zodat de burgerinitiatieven meer ruimte krijgen en het wiel niet telkens opnieuw hoeft te worden uitgevonden. Kortom BIG is een platform dat uitstekend past bij ‘Spelen in Stad’. 

 Op de hoogte blijven? volg of blijf dan volgen:

Mailen met vragen of ideeën kan naar -> info@speleninstad.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
0
0
0
0
0