Nieuwe site

Welkom op de website van ‘Spelen in Stad’. Op deze website kun je overzichtelijk alle nieuwste en mooiste speelplekken vinden in en rondom de stad Groningen. Met blogs op de website probeer ik anderen te stimuleren om samen met kinderen lekker naar buiten te gaan en (andere) speelplekken te ontdekken.

Nieuwste speelplekken
Het afgelopen half jaar (2018) zijn de allernieuwste speelplekken in de stad bezocht door mij (Liesbeth Weusten). Ruim 50 speelplekken zijn nieuw of vernieuwd de afgelopen twee jaar. In totaal zijn er zo’n 700 speelplekken in en om de stad Groningen. Komt er een nieuwe of vernieuwde plek bij? dan kun je die hier vinden.
De vernieuwde of nieuwe speelplekken waren makkelijk te vinden via de actuele speelplekkenkaart. Deze kaart is gemaakt door Playadvisor in opdracht van de gemeente Groningen. Hier heb ik zelf om gevraagd via een oproep in de Open Raad in 2016. Burgers kregen de mogelijkheid om hun idee te presenteren en met hulp van raadsleden verder te brengen. Dat is dus gelukt! Sinds november 2017 is deze kaart online.
Mooiste speelplekken
Ruim drie jaar ben ik bezig met ‘Spelen in Stad’ en heb ik al heel veel speelplekken bezocht. Ik vind dat er op dit moment zo’n 13 mooiste speelplekken zijn. Dit zijn met name grote speelplekken. Deze plekken zijn niet alleen openbare speelplekken van de gemeente Groningen maar ook van anderen zoals Groninger Landschap en Natuurmonumenten of net buiten de gemeente Groningen (zoals Haren en Tynaarlo). Ik sluit niet uit dat er nog meer bij komen.
Blogs/Nieuws
Geregeld plaats ik berichten over alles wat met spelen te maken heeft. Bijvoorbeeld over activiteiten, evenementen, initiatieven van groot tot klein of een discussie, inspiratie of tips.
Ik hoop dat deze website zorgt voor veel speelplezier, frisse lucht, ontspanning, ontmoeting!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
0
0
0
0
0