Speeltuinenfietstocht

Op 17 november was ik samen met mijn zoontje van twee jaar mee met de speeltuinenfietstocht. Deze speeltuinenfietstocht werd georganiseerd door Carina Havenga-de Poel van Xplore Grunn in samenwerking met WIJ Selwerd (met Naomi die er deze keer niet bij was). Wat een leuk initiatief want samen speeltuinen bezoeken en ontdekken is veel gezelliger! Een leuk, gezond en actief uitje op de fiets in de stad Groningen.

Carina bedenkt vooraf de route en je hoeft dus niet na te denken waar je langs moet fietsen. Dat is ook juist de verassing want je weet vooraf niet welke speeltuin bezocht gaat worden. De start is meestal bij WIJ Selwerd en duurt +/- twee uur. Ongeveer drie speeltuinen worden bezocht en ergens tussendoor is een fruitpicknick met wat sap en thee. Soms regelt Carina dat op een locatie ook binnen iets gedronken kan worden tijdens de route. Carina richt zich op kinderen van twee tot en met zeven jaar. Kosten voor hele gezin zijn maar 2,50 euro.

Vanuit Spelen in Stad kennen we al best wat speeltuinen. Toch waren er voor ons twee verassingen bij in deze route. De beweegtuin in Vinkhuizen en de speeltuin bij WIJ Selwerd. Nieuwsgierig naar haar verslag van de speeltuinenfietstocht kijk dan hier. Hier hebben we weinig aan toe te voegen. We hebben genoten!

Eerst volgende speeltuinenfietstocht is maandag 10 december. Er zijn geen vaste dagen dus ik zou zeggen zorg dat je lid wordt van haar Facebookpagina dan mis je niets. We hebben een goede klik en Carina en ik hebben besloten samen ook iets leuks te gaan doen in 2019.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1
0
0
0
0
0