De Le Roy gebieden in Lewenborg

Sinds 1973 bestaan de Le Roy gebieden in Lewenborg al. Een groene slinger door Noord Lewenborg heen met natuur en ruimte om te spelen voor en door bewoners. Het gebied wordt beheerd door Stichting LeRoy Groningen. De stichting heeft een honderd jarig contract in 2007 afgesloten met de gemeente om zelf het gebied grotendeels te beheren. Het gebied wordt ingericht en onderhouden door wijkbewoners. Focus ligt op natuurbeleving maar er kan zeker ook gespeeld worden.

Vlak achter het winkelcentrum Lewenborg kom je op een avontuurlijk speelplekje wat het ‘Circuit’ wordt genoemd. We komen iemand tegen van het bestuur van de stichting met een grote groep hoveniers. Hij geeft de groep uitleg en wij luisteren mee. Het circuit is niet helemaal meer rond. Vanwege de strengere regels rondom veiligheid van speeltoestellen zijn sommige slingertouwen weggehaald en verschillende aanpassingen gedaan. Maar een boom blijft een boom en is geen speeltoestel zegt hij met een glimlach. Daarnaast is een deel van de grond  afgestaan voor woningbouw (nu in aanbouw).

Hoe dan ook wij hebben in Groningen nog niet zo’n avontuurlijke speelplek gezien. Klimbomen, klemnetten een touwbrug, klimmuurtje, houten boomstronken en stenen waarover een route gelopen/geklauterd kan worden. De plek is met name leuk voor kinderen vanaf 6 jaar.

Naast deze plek ontdekten we ook een opvallend beschilderd torentje, met glijbaan en picknicktafel. Een ontmoetingsplek voor de wijk lezen we hier. Bij het wilgenbos is het ook mogelijk om met een pontje over het water te gaan met een touw. Leuk voor als het wat mooier weer is. Een andere klauterplek is de zandbank. Op verschillende boomstronken kan geklommen worden. Hier zijn we niet geweest, maar we komen zeker nog een keer terug om alles te bekijken.

Meer info: www.leroy-groningen.nl

Foto’s voor een sfeerimpressie kun je hier zien.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
0
0
0
0
0