Openingsfeest bij speelweide Lutje Perfester

Vandaag waren we bij het openingsfeest van een nieuwe speeltuin in het Hamburgerplantsoen tegenover de St. Fransciscusschool tussen drie buurten: Korreweg, Berlagehof en de Professorenbuurt. Het was een feest want verschillende buurtgenoten hadden lekkere dingen gebakken en de hele buurt was uitgelopen.

Wethouder Roeland van der Schaaf opende namens het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Groningen officieel de speeltuin door de naam van de plek te onthullen. Met een door kinderen getekend bord werd de naam bekend: speelweide ‘Lutje Perfester’. Kleine professor met een verwijzing naar de nabijheid van de Professorenbuurt.

Een buurtinitiatief wat eind 2016 begon met een idee. Drie buurmannen (Anne Popkema, Siebrand Weening en Jan Willem ten Doesschate) namen gezamenlijk het initiatief om een plan te maken voor een speeltuin. Betrokken de buurt en organiseerden diverse avonden om draagvlak in de buurt te krijgen voor hun plan. Ze maakten gebruik van de ruimte van de school voor bijeenkomsten. Buurtgenoten dachten mee en ze kregen de meeste mensen enthousiast over hun plan.

Ze kregen geld van gemeente Groningen vanuit gebiedsteam Korrewegwijk, bewonersvereniging Professorenbuurt en de provincie Groningen. Mochten uit een catalogus kiezen van speeltoestellen. Ze kozen uiteindelijk voor een houten parcours met schommels, rekstokken en een glijbaan. Er worden nog een aantal mooie fruitbomen geplaatst maar dan is de speelplek en ontmoetingsplek af.

Deze speelplek staat inmiddels ook bij de nieuwe speelplekken op de website -> Speelplek Lutje Perfester

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
0
0
0
0
0