Opening speelnatuur Kardinge

Ruim acht jaar geleden begonnen de eerste gesprekken in de wijk Beijum voor een nieuwe speelplek bij Kardinge. Vandaag werd dan officieel de speelnatuur bij Kardinge geopend.

In een grote tent werden we ontvangen en kregen een feestelijk gebakje met ranja en koffie. Vervolgens kwamen er meerdere toespraken van Natuurmonumenten, Waterschap en gemeente Groningen hoe mooi en belangrijk deze speelplek was.  Natuurlijk werden de vele sponsoren genoemd waaronder de grootste sponsor de Postcodeloterij. Daarna mochten de kinderen de schat zoeken. In de schatkist lagen twee vlaggen die gemaakt waren door de leerlingen van twee scholen. Deze verder vervolgens ophangen bij de ingangspoort en dat was gelijk het teken dat de speelnatuur officieel open was. Je kunt hier o.a. spelen in het water, met de waterpomp, boomstammen, op rotsblokken en met zand.

Deze speelplek is de enige OERRR natuurspeelplek in de provincie Groningen. Daar had de wethouder Gijsbertsen gelijk in. Aan de zuidkant van de stad hebben we De Onlanden, maar dit ligt net in de provincie Drenthe. Overigens heeft niet alleen Natuurmonumenten speelnatuur er zijn meer plekken in de provincie Groningen en wat ons betreft mogen daar nog wel meer bij komen!

Filmpje sfeerimpressie van de opening:

Toespraken van Natuurmonumenten, Waterschap en gemeente Groningen:

Meer info over locatie, foto’s en omschrijving vind je hier.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
0
0
0
0
0