Nieuwe website Spelen in Stad

Daar is hij dan eindelijk! Na ruim drie jaar heeft Spelen in Stad een eigen website. Met hulp van mijn lieve broer Frans, ICT student aan de Hanzehogeschool Groningen, is dit gelukt. Een combinatie van bekende informatie en nieuwe gewenste informatie over speelplekken in en om Groningen op een centrale plek. Uiteraard heb ik nog meer ideeën maar dat is iets voor de toekomst.

 

Nieuwste speelplekken

Het afgelopen half jaar (januari t/m juni 2018) heb ik (Liesbeth Weusten) de allernieuwste speelplekken in de stad bezocht. Ruim 50 speelplekken zijn nieuw of vernieuwd de afgelopen twee jaar. De laatste vernieuwde speelplek die ik bezocht was de speelplek aan de Briljantstraat in Vinkhuizen. Daar kregen bewoners uit de buurt de keuze uit drie nieuwe speelplekken en deze is het uiteindelijk geworden (zie foto). In totaal zijn er zo’n 700 speelplekken in en om de stad Groningen. Komt er een nieuwe of vernieuwde plek bij? dan kun je die hier vinden.

 

Alle speelplekken

De vernieuwde of nieuwe speelplekken waren makkelijk te vinden via de actuele speelplekkenkaart. Playadvisor maakte deze kaart in opdracht van de gemeente Groningen. Hier heb ik zelf om gevraagd via een oproep in de Open Raad in 2016. Burgers kregen de mogelijkheid om hun idee te presenteren en met hulp van raadsleden verder te brengen. Dat is dus gelukt! Sinds november 2017 is deze kaart online.

 

Mooiste speelplekken

Ruim drie jaar ben ik bezig met ‘Spelen in Stad’en heb ik al heel veel speelplekken bezocht. Ik vind dat er op dit moment zo’n 13 mooiste speelplekken zijn. Dit zijn vooral grote speelplekken. Deze plekken zijn niet alleen openbare speelplekken van de gemeente Groningen maar ook andere plekken. Plekken van Groninger Landschap en Natuurmonumenten of plekken net buiten de gemeente Groningen (zoals Haren en Tynaarlo). Ik sluit niet uit dat er nog meer bij komen.

 

Blogs/Nieuws

Geregeld plaats ik berichten over alles wat met spelen te maken heeft. Bijvoorbeeld over activiteiten, evenementen, initiatieven van groot tot klein of een discussie, inspiratie of tips.

 

Ik hoop dat deze website zorgt voor veel speelplezier, frisse lucht, ontspanning, ontmoeting!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
0
0
0
0
0