Speelplek Coenderspark officieel geopend

Na vier jaar voorbereiding werd vandaag de speelplek en ontmoetingsplek Coenderspark officieel geopend door de wethouder Schroor. Hij knipte het lint door bij de glijbaan zodat de kinderen van de glijbaan konden glijden. Er was gebak, lekkere koffie en de mogelijkheid om een pony te rijden. De buurt is een prachtige speelplek maar ook ontmoetingsplek rijker geworden!

Het idee kwam uit de buurt begon met een groepje enthousiaste mensen. Het Coenderspark waar weinig te doen was en waar bovendien weinig speelmogelijkheden waren voor wat oudere kinderen in de buurt. Zij mobiliseerden de omgeving om mee te denken en zorgde dat er draagvlak kwam. Bij de bespreking in de gemeenteraad was het nog wel even spannend. Er waren ook tegenstanders. Maar door bemiddeling en aanpassingen in het plan is het plan toch uitgevoerd. Samen met de buurt werd vorig jaar begonnen met het begin van een pad.  De gemeente  plaatste het klimspeeltoestel, een brug, bank en planten. Vorige week zijn de palen voor het voetbalveld aangelegd en is het helemaal klaar. Geld kwam er via de gemeente Groningen (via het gebiedsteam) en de provincie Groningen.

De werkgroep Coenderspark mag trots zijn op wat ze voor elkaar hebben gekregen. Ze zijn er nu ook klaar mee en hopen dat anderen ook initiatieven gaan organiseren op de speelplek zoals een leuke Burendag met picknick of zorgen dat er een leuke koffiebar komt.

Enkelen uit de werkgroep Coenderspark gaven mij een aantal tips mee als je ook met het idee rondloopt voor een nieuwe speelplek:

  • Zorg voor draagvlak in de wijk (o.a. oproep Buurtkrant, enquêtes, langs de huizen, workshops)
  • Maak je plan concreet, het idee was niet alleen gericht op spelen maar ook op ontmoeten
  • Kom met een goed onderbouwd plan naar de gemeente, via gebiedsteams zijn er mogelijkheden
  • Maak een eigen Facebookpagina om mensen enthousiast te krijgen
  • Maak met een kleine werkgroep een WhatsApp groep aan waar snel contact met elkaar is
  • Houd rekening met tegenstanders
  • Blijf goed betrokken bij de uitvoering

Nieuwsgierig naar speelplek Coenderspark kijk dan eens op:

Speelplek Coendersborg

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
0
0
0
0
0