Speelinspiratie tijdens de vakantie

We zijn drie weken deze zomer op vakantie geweest naar Frankrijk. Natuurlijk zijn we naar verschillende speelplekken gegaan. Een paar opvallende dingen kwam ik tegen die ik nog niet eerder had gezien of zelf had meegemaakt. Nieuwe speelinspiratie voor Groningen!

Om een idee te krijgen heb ik hieronder tien foto’s geplaatst. Na de foto’s volgt een korte toelichting per speelplek/activiteit die mij zijn opgevallen waarbij ik soms een link heb gemaakt naar Groningen.

Jullie nog bijzondere speelplekken gezien tijdens de vakantie of nieuwe speel- en beweegactiviteiten gedaan? Wellicht leuke ideeën om de binnenstad van Groningen kindvriendelijker te maken? zie ook #spelen050

Mocht je aanvullingen, opmerkingen of vragen hebben hoor ik het graag. Wat zijn jouw speelinspiraties op vakantie geweest?

trampoline
Trampoline langs snelweg (1)
Basketbalveld langs snelweg (1)
Pumptrack (2)
Pop-up speeltuin (3)
Suppen (4)
Indoor speelhal met schatzoeken (5)
Tafelvoetbaltafel (6)
Glijbaankoe (7)
Doolhof (8)
Pinata (9)

Speeltuinen langs de snelweg (1)

Bij verschillende parkeerplaatsen langs de snelweg kwam ik bijzondere speeltuinen en beweegplekken tegen. Wat dacht je van meerdere trampolines met uitzicht op het meer of een parkeerplaats met een basketbalveld?

Alhoewel we nu wel in Groningen een basketbalveld hebben bij het parkeerterrein Sontplein (niet langs de snelweg). Wellicht interessant op één van de verschillende P+R locaties rondom de stad of bij het Hoofdstation een speel/beweegplek.. ?

Pumptrack (2)

Met fietsje, skates of een step over een parcours. Lekker bewegen en actie! In Nederland schijnen er ook steeds meer te komen. In Groningen is er ook behoefte aan een groot skatepark als we o.a. dit bericht lezen.

Pop-up speeltuin (3)

Een afgesloten gedeelte waar je op springkussens, opblaaszwembaden, klauterparcours en andere speeltoestellen tegen betaling kunt spelen. Deze zijn open op bepaalde tijden in de zomerperiode.

In Groningen zijn vaak alleen springkussens te vinden bij evenementen. Volgens mij liggen er wel meer kansen voor een soort van pop-up speeltuin in de stad Groningen.

Suppen (4)

Op een soort van surfboard met een peddel staan en al pendelend door het water vooruit komen. Samen met mijn dochter begonnen we op één plank op de knieën. Aan het einde durfden we ieder apart en op beide voeten een stukje te peddelen.

In Groningen zie je het suppen in de Diepenring van de binnenstad bijvoorbeeld Bij de Sluis.

Indoor speelhal (5)

Als het flink regent en je toch graag de kinderen wilt laten spelen is een speelhal een uitkomst. Bijzonder bij deze speelhal was dat er tijdens de middag een paar keer werd aangekondigd dat er muntjes verstopt waren. Tegen inlevering van een muntje kreeg je een snoepje. Ook was er tussendoor een ‘aap’ die de kinderen ging vermaken.

In Groningen hebben we Ballorig en Monkey Town.

Een tafelvoetbaltafel (6)

Een enorme voetbaltafel waar je met meerdere mensen tegelijk aan kunt tafelvoetballen.

Een enorme koe als glijbaan (7)

Een grote koe als glijbaan. Deze koe kwam in gebied veel voor.

Een doolhof (8)

Een doolhof van bamboe. Heel bijzonder, je kunt er een klein beetje door heen kijken en het bamboe maakt een gek geluid.

In Groningen hebben we nog tot en met oktober het Maisdoolhof in Meerstad. Ook leuk.

Pinata (9)

Op steeds meer (verjaardags)feestjes is er een Pinata. Een kleurrijk figuur met daarin snoepjes verstopt. Met blinddoek proberen met een stok het figuur kapot te slaan.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
0
0
0
0
0