Fietsroute naar Buitenplaats Reitdiep met beleefpad

Vanaf de Grote Markt naar de Buitenplaats Reitdiep langs de molen Wilhelmina is het ongeveer twintig minuten fietsen (7 km ) naar deze plek net buiten de stad.

Vanaf de binnenstad fiets je richting Korreweg. Deze fiets je helemaal af tot over de Gerrit Krolbrug en dan sla je links af. Je volgt de weg langs het Van Starkenborghkanaal en neem de bocht naar rechts en komt bij de brug Boterdiep en verkeerslichten. Je gaat rechtdoor en via het tunneltje zie je de molen aan de linkerkant. Richting Buitenplaats ga je door het dorpje Noorderhoogebrug. Na bord (in/uit) Groningen sla je links de oprijlaan op waar je uiteindelijk bij de boerderij aankomt. Zie onder bij bericht een routekaart.

Sinds 2018 is er een Zeven-Sloten-Tegelijk-pad gekomen. Een heel avontuur vol uitdagingen. Er zijn o.a. een balanceerkoord, drijfschotsen, trekvlot en rolbalk. Je komt o.a. vogels, ganzen, zwanen, kikkers, insecten en schapen tegen. Leuk om vanaf 4 jaar te doen. Aan de rechterkant van de boerderij is het startpunt van het ‘Zeven-Sloten-Tegelijk-pad’. Het pad is ongeveer 1 km (een uur lopen) wat best drassig kan zijn. Op de blote voeten of laarzen met een extra setje kleren mee is aan te raden.

Het beleefpad is niet geschikt voor buggy’s, kinderwagens en rolstoelen. Ben je jonger dan is het wel mogelijk om langs en over de hekken te gaan met hulp, of je blijft lekker spelen op het terrein van het Bezoekerscentrum. Jammer genoeg is de waterpomp nog steeds kapot. Hopelijk gaat het Groninger Landschap hier snel wat aan doen.

Ga je op zaterdag dan kun je ook binnen in de molen kijken. Het bezoekerscentrum Reitdiep van Groninger Landschap is meestal zaterdag en zondag open. Bij beide is het ook mogelijk om wat te drinken/eten en naar de wc te gaan.

Meer foto’s en info over speelplek kun je hier vinden. Wij vinden dit één van de mooiste speelplekken van Groningen. Ook leuk te horen dat het beleefpad mogelijk in toekomst wordt uitgebreid!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
0
0
0
0
0